Jen tak záběry včel z projektu AOE.

STRÁNKA nyní není aktualizovaná pravidelně! Už rok tvoříme virtuální prohlídku hradu Vízmburk.cz.
A připravujeme novou verzi těchto stránek. Jednodušší, přehlednější, bez svazujícího redakčního systému a přes celý monitor. 15. 2. 2023

Natáčíme firemní propagační a instruktážní filmy

//    Webová prezentace   Malá videoreklama   Fotografování   Propagační film   Záznam

See more details
Kdeže jsou silnice nejen na Náchodsku?

Mezinárodní silnice je opravována, přestože to není vždy úplně nutné. Ostatní silnice jsou jen látány hrubou nití.

See more details
U Hradce Králové otevřeli další kousek dálnice D11

V den 49. výročí vpádu okupačních vojsk Varšavské smlouvy na naše území byl otevřen další kousek dálnice D11 u Hrad

See more details
Cvičení s Jägery

Zacvičte si s Jägery! Tedy s myslivci. Tedy se Spolkem přátel vojenské historie Náchod - 6. praporem polních myslivců.

See more details
Ratibořické údolí zaplavila řeka Úpa

Řepa Úpa vystoupila v neděli ze svých břehů a zatopila kromě jiného i historické objekty Babiččina údolí.

See more details
Hradišťan s Jiřím Pavlicou hrál za živou vodu nejen na Náchodsku

V Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě se v pondělí večer uskutečnil koncert Hradišťanu na podporu Koalice STO

See more details
Bude Igor Hnízdo úspěšný při krocení Bastardů?

Z Los Angeles v Kalifornii přijel do Náchodá známý a oblíbený herec Jan Tříska. Dnes dopoledne byl oficiálně přivítan

See more details
Ortel - koncert v Jaroměři

V Městském divadle v Jaroměři se uskutečnil koncert kapely Ortel.

See more details
Rychlé info :
Print
AddThis Social Bookmark Button

Radnice v Náchodě opravuje v těchto dnech komunikace v příměstských částech města nazvaných Lipí a Pavlišov. Přímo v Náchodě se nového vzhledu dočkají ulice V Zátiší a Vrchlického. Podle našeho zjištění ale nebyly osloveny všechny firmy, které se touto činností zabývají. Mohlo se tak stát, že firma, která by předložila nižší cenu při zachování požadované kvality, o záměru radnice vůbec nevěděla. Město Náchod se ústy své tiskové mluvčí Niny Adlof hájí, že zákon nevyžaduje vypisovat výběrové řízení u zakázek jejichž předpokládaná hodnota nepřesahuje tři milióny korun.

Místarosta Náchoda Tomáš Šubert

 Náchod - 2012 08 28 - 11:25 - Jiří Horák videovize.info

 Představitelé města se ale před nedávnem chlubili, kolik tisíc korun se jim podařilo ušetřit výběrem nejlevnějšího dodavatele toaletního papíru pro pracovníky úřadu. Naskýtá se otázka: Proč nyní radnice nevyužila všech možnosti získat pro svoje zakázky nejlevnějšího dodavatele stavebních prací? Zákon totiž nezakazuje využít účinného nástroje nazvaného výběrové řízení i pro zakázky s předpokládanou cenou pod tři milióny korun.

 Obtížné získávání odpovědí

Odpovědi na naše otázky nezískáváme snadno. Přestože se o to snažíme už několik týdnu, stále nemáme všechny. Situace je velmi podobná nedávnému zjišťování proč nemohla být Svatovavřinecká pouť na náměstí. Také v tomto případě dosud nemáme odpověď. Píšeme o tom zde. Klikněte.

 Ilustrační foto: Místarosta Náchoda Tomáš Šubert

 

Při pátrání po způsobu jakým radnice vybírala své dodavatele jsme objevili další přinejmenším nesrovnalost: Jarní drcení asfaltu, které bylo dodavatelskou firmou provedeno za pravděpodobně dvojnásobnou cenu než je běžné.

Cyklisti křižují E67

Problematika stěhovaní cyklostezky pod Slánský most má, kromě ekonomického, další problém: Náchodská radnice plánovala ústy svého starosty uskutečnit stěhování cyklostezky před dokončením rekonstrukce mezinárodní silnice na polské straně. Poláci ale už rekonstrukci dokončili před několika měsíci a díky tomu podstatně zvýšili maximální povolenou rychlost vozidel, která přejíždějí přes hranici a také přes cyklostezku. Úrovňové křížení cyklostezky přes mezinárodní silnici nyní není označené vodorovným dopravním značením a vzhledem k rychlosti projíždějících vozidel je velmi nebezpečné. Mimoúrovňové vedení cyklostezky pod mezinárodní silnicí pod Slánským mostem dosud nenexistuje... 

 

V následujícím prostoru předkládáme emailovou komunikaci s radnicí:

Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Cyklostezka pod Slánským mostem v Bělovsi - "sen" mnoha cyklistů se stane skutečností

Datum:6.7. 2012, 15:17

 Ještě nikdy jsme nebyli blíž k definitivnímu řešení bezpečnosti chodců a cyklistů v blízkosti státní hranice", uvedl starosta starosta Jan Birke k problematickému úseku křížení cyklostezky Náchod-Malé Poříčí a mezinárodní silnice I/33 v bezprostřední blízkosti státní hranice s Polskem přibližně před měsícem. Začátkem tohoto týdne mohl toto tvrzení již upřesnit: "Dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ČR město Náchod opravdu získá, v pondělí jsem byl informován o kladném rozhodnutí pro přidělení této dotace. Zahájení prací tedy již nic nebrání. V nejbližších dnech vypíšeme výběrové řízení na dodavatele".

 
 
Město Náchod nabízí pracovní příležitosti pro obyvatele z blízkých obcí, jsou zde umístěny střední školy, kulturní a společenská zařízení (krytý plavecký bazén, zimní stadion, sportovní hřiště, kino apod.). Z Hronova, Velkého Poříčí nebo Žďárek tudy do Náchoda dojíždí na kole denně stovky osob. "Právě proto, že provoz na mezinárodní komunikaci a současně hlavním tahu do Polska neustále stoupá - průměrně tudy projede více než pět tisíc vozidel během 24 hodin, navíc s posledními úpravami v prostoru hraničního přechodu na polském území očekáváme i rychlejší průjezd vozidel v těchto místech, rozhodli jsme se bezpečnost chodců a cyklistů řešit co nejdříve mimoúrovňovým křížením obou tras. I to bylo jedním z hlavních témat rozhovoru s ministrem dopravy Pavlem Dobešem při jeho návštěvě v Náchodě v listopadu loňského roku", vysvětlil starosta Jan Birke.
Město Náchod z důvodu možnosti čerpání prostředků na tuto finančně nákladnou stavební úpravu (odhadem více než 1,6 mil. Kč) zažádalo o příspěvek Státní fond dopravní infrastruktury ČR.
"V eškeré potřebné dokumenty k zahájení stavby máme již připraveny. Předpokládám, že bezpečně by se cyklisté a chodci v těchto místech mohli pohybovat již na podzim letošního roku a to díky nově vybudovanému mimoúrovňovému křížení dvou velmi frekventovaných tras."
 
 
Navrhovaný úsek cyklostezky je součástí cyklotrasy č. 22 Adršpašské skály – Olešnice v Orlických horách. Stávající obousměrná cyklostezka křižuje silnici I/33 (E 67) úrovňově.
Smyslem umístění navrhované cyklostezky je zajištění maximální bezpečnosti cyklistů a chodců v kolizním místě křížení cyklostezky se silnicí, a to mimoúrovňově. Silnice I/33 (E 67) je významnou a velmi frekventovanou mezinárodní dopravní tepnou, jíž využívá zejména mezinárodní kamionová přeprava. Intenzita dopravy je dle údajů ze Sčítání dopravy z roku 2010 v předmětném místě 5 286 vozidel za 24 hodin (z toho 1 743 těžkých motorových vozidel). Intenzita cyklistů v předmětném místě je dle stejného zdroje 193 cyklistů za den.
Výstavbou cyklostezky pod Slánským mostem dojde k odstranění velmi nebezpečného úseku na stávající cyklostezce. Cyklostezku denně využívají děti a mládež dojíždějící do základních a středních škol v Náchodě a lidé dojíždějící do zaměstnání. Cyklostezka je také hojně využívána při aktivním trávení volného času – jízda na kole, in-line bruslení, procházky.
 

S přáním hezkého dne

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

-------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:30.7. 2012, 11:18

  Přibližně před měsícem vybrali náchodští radní komunikace, které budou opraveny do roku 2014 a připravili tak podrobný harmonogram a způsoby oprav jednolivých místních komunikací. "Jen v letošním roce bychom chtěli opravit ulice za více než 4,5 mil. Kč", upřesnil starosta Jan Birke. 

Vlastní realizace na sebe nenechala dlouho čekat. Jako první se opravy dočkají komunikace v příměstských částech Lipí a Pavlišov, v Náchodě
ulice V Zátiší a Vrchlického. 
"Během srpna a září provede firma M-Silnice, a. s., opravu živičného krytu cesty na Lipí od návsi ke hřišti, na Pavlišově pak ulici za kapličkou a část komunikace od hlavní cesty k domu čp. 17. Opravy se dočká i část ulice V Zátiší", upřesnil starosta. 
Náklady na tyto práce představují téměř 2,8 mil. Kč. 
"Na opravu komunikace v ulici Vrchlického byla vybrána nabídka firmy COLAS CZ, a. s., která opraví komuikaci rovněž během srpna a září za necelých 400 tis. Kč", uvedl starosta a dodal: "Cílem všech postupně prováděných oprav je především zlepšit dopravní obslužnost jednotlivých lokalit a zpříjemnit tak život jejich obyvatelům, kteří komunikace denně využívají."
 

 

----------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:30.7. 2012, 22:06

Dobrý den,

prosím o informaci kdy bylo k těmto investicím vypsáno výběrové řízení, kolik firem se do něho přihlásilo a zda byla vybrána nabídka s nejnižší cenou. O stejné údaje prosím také pro investici do přeložky cyklotrasy pod Slánský most. Děkuji.

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:31.7. 2012, 17:14

 Vážený pane Horáku, 

níže Vám zasíláme požadované informace:

Cyklostezka pod Slánským mostem
- odbor investic a rozvoje města oslovil 5 firem, dodatečně podala žádost o nabídku šestá firma
- konkrétní nabídku podaly 3 firmy - rozpětí od 1.033.057 do 1.498.539,53 Kč včetně DPH
- rozpočet 1.752.000 Kč
- byla vybrána firma s nejnižší nabídkou - 1.033.057 Kč vč. DPH
- úspořených 718.000 Kč bylo převedeno do rezervy

Soubor silnic na obnovu živičného krytu komunikací
Konkrétně jde o jednu ulici na Lipí, dvě ulice na Pavlišově a ul. V Zátiší
- odbor investic a rozvoje města oslovil 4 firmy
- konkrétní nabídku podaly 3 firmy - rozpětí od 2.789.736 do 3.059.986 Kč vč. DPH
- byla vybrána firma s nejnižší nabídkou - 2.789.736 Kč vč. DPH

Zastupitelstvo města Náchoda vyčlenilo svým rozhodnutím na opravy 4.562.000 Kč, nevyčerpaný limit 1.772.264 Kč bude využit na další opravy komunikací, které se připravují.

Soubor silnic na obnovu patchmaticem + nátěrem - ulice Vrchlického
- odbor investic a rozvoje města oslovil 4 firmy
- konkrétní nabídku podala 1 firma za 391.126 Kč vč. DPH
- bylo financováno z nevyčerpaného limitu - viz výše.

Nevyčerpaný limit 1.381.138 Kč bude využit na další opravy komunikací, které se připravují.

Ve všech případech se jednalo se o poptávkové řízení v souladu se zák. č. 137/2006 Sb.

S pozdravem

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:4.8. 2012, 00:35

 Dobrý den,


prosím ještě o informaci proč se jednalo pouze o poptávkové řízení a nikoliv výběrové řízení? Děkuji

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:6.8. 2012, 08:48

  Dobrý den,

k Vašemu dotazu - Město Náchod se řídí platnými zákony.
Zákon č. 137/2006 Sb. (zákon o veřejných zakázkách) právně ošetřuje bezpodmínečné vypisování výběrového řízení na veřejné zakázky na investice v letošním roce od 3 mil. Kč bez DPH. Od roku 2014 bude tentýž zákon právně ošetřovat vypisování výběrového řízení na veřejné zakázky na investice od 1 mil. Kč bez DPH.
Město Náchod se tedy řídí ustanovením zákona č. 137/2006 Sb. v platném znění, u akcí, jejichž rozpočtovaná výše je pod zákonem stanoveným objemem fin. limitu (a není tedy ze zákona potřeba vypisovat výběrové řízení) postupuje tak, že realizuje poptávkové řízení.

S přáním hezkého dne

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

----------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:8.8. 2012, 11:30

 Dobrý den,


z Vašeho vyjádření tedy vyplývá, že zákon nezakazuje vypsat výběrové řízení na nižší zakázky.

1) Žádám o konkrétní vysvětlení, a ne všeobecné odkazování na zákon, proč se Město Náchod nechovalo
způsobem řádného hospodáře a nezjistilo si nabídkové ceny všech případných zájemců? Nebo se Město
Náchod zhostilo této a jiných akcí s péčí řádného hospodáře? Jak?

2) Žádám o zaslání textu zadání zakázek, kterými byly osloveny Vámi zmiňované firmy na akce
cyklostezka pod Slánským most u hranice s Polskem a asfaltování ulic.

3) Žádám o zaslání smlouvy o dílo včetně položkového rozpočtu vítězných firem.

4) Žádám o informaci kdo z pracovníků radnice rozhodl o způsobu a realizaci těchto investičních akcí.

5) Žádám o stejné podklady také k pravděpodobně březnové zakázce letošního roku "Drcení vyfrézovaného
asfaltu pro další použití", kterou realizovala vítězná firma pravděpodobně Svoboda pro Město Náchod
podle mých neověřených informací za cenu 105,- Kč za tunu, když běžně jsou tyto práce účtovány
poloviční cenou. Tedy o zaslání zadání, zda se jednalo o veřejné výběrové řízení nebo o interní
oslovení několika firem a kolika, kdo na radnici o tom rozhodoval, o zaslání jména vítězné firmy a
smlouvy o dílo s rozpočtem a cenou.

Žádám o konkrétní odpovědi na všechny otázky! Nejprve co možná nejrychleji na č. 1) - 4),
problematiku bodu 5) budu zpracovávat pravděpodobně v samostatném článku.

Děkuji

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-----------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:9.8. 2012, 10:21

 Dobrý den,

Vaši žádost vyřídíme v co nejkratším možném termínu.

S přáním hezkého dne

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

------------------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:9.8. 2012, 18:21

 Dobrý den,


děkuji. Požadované informace nemusíte nijak zpracovávat. Pokud je máte v pořádku archivované,
stačí je přisponkovat a odeslat.

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:13.8. 2012, 12:54

 Dobrý den,


prosím o odpovědi na můj e-mail z 8. srpna 2012 11:30 hod.

Děkuji.

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:22.8. 2012, 14:09

 Dobrý den,

z důvodu čerpání dovolených nejen pana ing. Šimka, ale i dalších zaměstnanců, kteří mají na starosti vypisování výběrových a poptávkových řízení na odboru správy majetku a financování, není možné zpracovat podklady bohužel ani v tomto týdnu.
Omlouváme se za prodlení, za reálný termín dle dostupných informací považuji někdy v příštím týdnu.
Děkujeme za pochopení.

S přáním hezkého dne

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

--------------------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Re: Re: Re: Náchodští se mohou těšit na opravené ulice

Datum:22.8. 2012, 14:49

 Dobrý den,


omlouvám se, ale nechápu to.

Kdo schvaluje dovolené? Jak je možné, že souhlasil s dovolenými v jednom termínu všech osob, které mohou poskytnout informace k závažnému problému. Čekat přes dva týdny není možné.

Stejně žádám o urychlení odpovědi na moji otázku o náchodské pouti.

Děkuji

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:informace

Datum:28.8. 2012, 10:47

  

Dobrý den, 
zasíláme požadované informace.

ad 1) 
Město Náchod se chovalo a chová s péčí řádného hospodáře.

ad 2) 
V příloze naleznete vzorový text, kterým jsou v rámci průzkumu trhu oslovovány firmy pro zjištění nabídkové ceny na provedení prací, v tomto příp. jde o rekonstrukce komunikací na Pavlišově a Lipí, a opravu ul. Vrchlického + jednotlivé smlouvy o dílo

ad 3) 
viz příloha

ad 4) 
uzavření smluv o dílo schvaluje rada města, konkrétní usnesení rady města naleznete na http://www.mestonachod.cz/mesto-nachod/rada/usneseni/

 
ad 5)
informace k drcení opět v příloze, cena obsahuje samotné drcení a spoustu dalších položek např. dopravu stroje, třídění materiálu atd. (podrobně viz příloha)
V případě dalších dotazů, příp. pro osobní konzultaci a vysvětlení konkrétních úkonů, se můžete obrátit na vedoucího odboru správy majetku a financování ing. Ladislava Šimka, příp. tajemnici MěÚ Náchod Mgr. Hanu Mílovou. Osobně Vaše dotazy rádi kvalifikovaně zodpoví, příp. předloží požadované dokumenty.

S pozdravem

Nina Adlof

 

------------------------------------------------ Email obsahuje dva soubory pdf se dvěma poptávkami na asfaltování a dvě smlouvy o dílo s vybranými firmami a rozpočet a nabídku na drcení asfaltu.  Email neobsahuje nic ke stěhování cyklostezky pod Slánský most.--------------------------------------

 

Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: informace

Datum:28.8. 2012, 12:56

 Děkuji,


prosím ještě o informaci proč Město Náchod provedlo pouze průzkum trhu a ne výběrové řízení. Ano vím, že to zákon nenařizuje, ale také nezakazuje. A výběrové řézení je jediné, které může zpřístupnit nabídku všem firmám, tedy o té případné nejlevnější se stejnou kvalitou. Kolik firem bylo ze strany radnice prozkoumáváno? Proč ne všechny? Kde byla zveřejněna možnost se do průzkumu zapojit?

Prosím o zaslání požadovaných materiálů i pro stěhování cyklostezky pod Slánský most. Žádal jsem i o tyto informace.

Drcení asfaltu: ano, mám informace o tom, že firmy s poloviční cenou mají v této ceně započítané také spoustu dalších položek včetně přepravy stroje.

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Oprava Dobrošovské ulice

Datum:28.8. 2012, 16:11

Dobrý den,


prosím ještě o zaslání podkladů k rekonstrukci Dobrošovské ulice:
Bylo vypsáno výběrové řízení nebo pouze prováděn průzkum trhu?
Kolik firem bylo ze strany radnice prozkoumáváno, případně kolik firem se přihlásilo do výběrového řízení?
Prosím o zaslání smlouvy o dílo s vítěznou firmou a jejího položkového rozpočtu na Dobrošovskou ulici.

Děkuji.

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:29.8. 2012, 10:13

 Dobrý den,

v dané věci proběhlo výběrové řízení, rada města na svém jednání 6. 3. 2012 rozhodla viz usnesení níže
 
Schválení zhotovitele stavby "Stavební úpravy MK Dobrošovské ul. v Náchodě" a "Stavební úpravy MK Šafaříkovy ul. v Náchodě" 
Usnesení č. 55/1517/12 - rada města s c h v a l u j e následující pořadí předložených nabídek na zhotovení stavby: "Stavební úpravy MK Dobrošovské ul. v Náchodě" a "Stavební úpravy MK Šafaříkovy ul. v Náchodě" a uzavření smlouvy o dílo s uchazečem na 1. pořadí. 
1. pořadí : M-SILNICE a.s., Kroupova 719, 500 02 Hradec Králové, IČ : 42196868, nabídnutá cena vč. 20% DPH : 9 321 360,00 Kč
2. pořadí : COLAS CZ, a.s., Ke Klíčovu 9, 190 00 Praha 9, IČ: 26177005, nabídnutá cena vč. 20% DPH: 9 420 708,00 Kč 
3. pořadí : Dlažba Vysoké Mýto, s.r.o., Husova 437, 566 01 Vysoké Mýto, Litomyšlské Předměstí, IČ : 25953818, nabídnutá cena vč. 20% DPH: 9 996 913,00 Kč
Další podrobnosti týkající se veřejných zakázek naleznete na městských internetových stránkách v sekci "Veřejné zakázky" -http://www.mestonachod.cz/mesto-nachod/verejne-zakazky/
 

S přáním hezkého dne

Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

--------------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:29.8. 2012, 13:22

 Dobrý den,


děkuji, ale jasně a srozumitelně jsem požadoval také

zaslání smlouvy o dílo s vítěznou firmou M-silnice
a položkový rozpočet na Dobrošovskou ulici
a související ulice.

Na Vámi odkazované stránce jsem nalezl jen zveřejněnou smlouvy na dodávku "Elektrické akumulační rolby na úpravu ledu. Ani u jiných akcí nejsou smlouvy radnicí v Náchodě zveřejňovány.

Opět důrazně žádám o pečlivé čtení mých emailů a o co nejrychlejší zaslání veškerých žádaných dokumentů. Tímto postupem připravujete o čas nejen sebe, ale především mě!

Stále také čekám na odpověď na otázky:
1) Proč letos nemohla být Vavřinecká pouť na náchodském náměstí?
2) Kdo navrhl pouť z města vymístit a proč?
3) Proč Rada Města Náchoda s tímto návrhem souhlasila?
4) Zaplatila náchodská banka starostovi dovolenou výměnou za to, že nebude pouť na náměstí?
5) Pokud ne, jaký byl důvod, že starosta strávil dovolenou na náklady banky?

 

Děkuji

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-----------------------------------------------------------------------

 Od:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Re: Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:30.8. 2012, 10:28

 Dobrý den,

Vaše žádost bude postoupena k projednání Radě města Náchoda, příští jednání se uskuteční 11. 9. 2012.

S řáním hezkého dne

 
 
 
 
------------------------------------------------------------------------
  

Jiří HorákThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

komu: Adlof
30. srpna 2012 10:42

 Dobrý den, to je příliš dlouho. Žádám o okamžité zaslání požadovaných dokumentů.

Tyto smlouvy, pokud nic netajíte,  měly být už dávno zveřejněny na webu města!

Žádám o vysvětlení proč mi byly podklady u dvou ostatních akcí odeslány sice s průtahy, ale bez schvalování Radou,

a nyní je nutné její posvěcení.

Žádám i o odpovědi na mé další otázky, především o náchodské pouti.

 

Děkuji. J. Horák videovize.info.

 

------------------------------------------------------------------------------

 Adlof Nina

komu: mně

30. srpna 2012 11:23

 Dobrý den,

Vaše dotazy jsou převážně adresovány radě města, proto budou postoupeny na její další jednání.
Co se týká akce "Dobrošovská", výběrové řízení na dodavatele této akce bylo schváleno radou 6. 3. 2012, kdy byl v platnosti zákon č. 137/2006 Sb. o zadávání veřejných zakázek, který se o zveřejňování smluv nezmiňuje, nemáme ani souhlas vítězné firmy s jejím zveřejněním.
 
Od účinnosti novely zákona č. 137/2006 Sb. od 1. 4. 2012, která přesně vymezuje, co vše se má zveřejňovat na internetových stránkách zadavatele, opět postupujeme dle zákona.
 
 
 
S přáním hezkého dne


Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255+420 736 613 427
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz
 
  
------------------------------------------------------------------------------
 

Komu:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Předmět:oprava Dobrošovské ulice v Náchodě

Datum:31.8. 2012, 10:48

 Dobrý den,


připravuji článek o investičních akcích náchodské radnice.
Pro ověření správného průběhu výběrového řízení potřebuji Vaši smlouvu o dílo
a Váš položkový rozpočet na právě probíhající akci Dobrošovská ulice v Náchodě.

Prosím o zaslání těchto dokumentů na moji emailovou adresu.

Děkuji

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

---------------------------------------------------------------

 Od:jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Předmět:Dobrošovská ulice

Datum:31.8. 2012, 11:10

  Dobrý den,


nejsem si jistý, zda mohu tak dlouho čekat! Myslím, že by bylo dobré, aby se Rada Města Náchoda, pokud je tedy ze zákona nutné, aby se k tomu vyjadřovala, vyjádřila dříve.
Zároveň by bylo velmi vhodné, aby, pokud musí dodavatel s poskytnutím dokumentů souhlasit, s ním radnice jednala souběžně v průběhu doby, než se Rada vyjádří.

Děkuji


S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Od:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> 

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> 

Předmět:Re: Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:17.9. 2012, 03:15

 

Dobré ráno,

Rada jednala před šesti dny a já stále nemám požadované doklady. Žádám o rychlou nápravu.

Děkuji

 

S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

 

------------------------------------------------- 

 

Od:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> 

Kopie:RM Birke, Jan <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Brát, Miroslav" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Cabicar, Aleš" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , RM Cvetanova, Iva <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , RM Fiedler, Libor <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Petránek, Karel" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Šubert, Tomáš" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"RM Tichý, Ladislav" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"Mílová Hana" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"Benešová Drahomíra" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  | < Skrýt

Předmět:Re: Re: Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:20.9. 2012, 12:11

 

Vážený pane Horáku,

zasílám požadované odpovědi (viz níže).


ad - zaslání smlouvy o dílo s vítěznou firmou M-silnice a položkový rozpočet na Dobrošovskou ulici 
a související ulice)
- Vašemu požadavku nelze vyhovět, když tento Váš požadavek nelze považovat za žádost o poskytnutí informací a není v souladu s právními předpisy. 

ad 1) Proč letos nemohla být Vavřinecká pouť na náchodském náměstí? 
- dle rozhodnutí Rady města Náchoda ze dne 10. 8. 2011 (poměrem hlasů šest pro, nikdo se nezdržel, jeden proti) byla vytipována jiná lokalita
 
ad 2) Kdo navrhl pouť z města vymístit a proč? 
- jednalo se o návrh radních
 
ad 3) Proč Rada Města Náchoda s tímto návrhem souhlasila? 
- dle hlasování - šest pro, nikdo se nezdržel, jeden proti
 
ad 4) Zaplatila náchodská banka starostovi dovolenou výměnou za to, že nebude pouť na náměstí? 
- ne
 
ad 5) Pokud ne, jaký byl důvod, že starosta strávil dovolenou na náklady banky? 
- pan starosta rozhodně netrávil dovolenou na náklady banky

Nakonec Vás upozorňuji, že pokud Vaše podání nebudou učiněna v souladu s právními předpisy nebudou vyřizována a pokud budou z Vaší strany požadovány informace, ke kterým se nevztahuje povinnost k jejich poskytování, bude Vaše žádost odmítnuta.


S přáním hezkého dne
 
Nina Adlof
tisková mluvčí MěÚ Náchod, Náchodský zpravodaj
Masarykovo nám. 40, 547 01 Náchod
tel. +420 491 405 255, +420 736 613 427
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mestonachod.cz

 

---------------------------------------------------------------

Od:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">jh <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> 

Komu:Adlof Nina <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> 

Kopie:RM Birke Jan <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Brát Miroslav" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Cabicar Aleš" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , RM Cvetanova Iva <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , RM Fiedler Libor <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Petránek Karel" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , "RM Šubert Tomáš" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"RM Tichý Ladislav" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"Mílová Hana" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>">"Benešová Drahomíra" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>  | < Skrýt

Předmět:Re: Re: Re: Oprava Dobrošovské ulice

Datum:20.9. 2012, 13:43

 

Vážená paní tisková mluvčí,

nikdy jsem radnici v souvislosti se svojí novinářskou a zpravodajskou prací neposlal žádnou žádost o poskytnutí informací v souladu s právními předpisy. Nemám informaci o tom, že kolegové z ostatních sdělovacích prostředků by toto činili, a nejsem si jistý, zda to musím a budu dělat v budoucnosti.

Vždy v minulosti jsem Vám poslal dotaz nebo zatelefonoval a Vy jste mi odpověděla. Proč to nyní není možné? Nadále považuji a budu 
považovat dotaz na oficiální adresu tiskové mluvčí radnice za dostatečný!!! Myslím, že kvůli tomu byla Vaše emailová adresa zřízena.

Pokud získám z velmi kvalitního a důvěryhodného zdroje závažnou informaci, je mojí povinností ji ověřit, nejlépe u oficiálního zdroje, a pokud je to možné u dalších zdrojů. To jsem udělal tak jako vždy dotazem u nejpovolanější osoby, tedy u Vás, u tiskové mluvčí radnice.

Bohužel; Vaše odpovědi na otázky, které jsem vůbec nepoložil, odkazovaní na pracovníky, kteří mají zrovna dovolenou, vysvětlování proč nemůžete požadovanou informaci poskytnout, odkazování na zákony, které zrovna začaly nebo naopak přestaly platit na mě dělá dojem, že mi za každou cenu informaci poskytnout nechcete.

Možná proto, že byste musela potvrdit, že jsou moje informace správné a opravdu ukazují na korupci a další nezákonné jednání. Mohu se mýlit, mýlit se mohou i moje zdroje, ale to nezjistím, pokud mi nebudou požadované informace poskytnuty.

Znovu tedy žádám o poskytnutí požadovaných dokumentů!!!

V souvislosti s Vavřineckou poutí ani Váš dnešní email neodpověděl na základní a prvotní otázku: PROČ! PROČ to rada navrhla? PROČ s tím Rada souhlasila? Jaké byly příčiny vymístění pouti za město? Prosím, odpovězte mi na otázky, které pokládám!

Na závěr mi dovolte vyjádřit radost, že jsem alespoň v případu dotazu na dovolenou pana starosty splnil zákonné povinnosti na poskytování informací. Nevím jak jsem to udělal, protože jsem se ptal naprosto stejně jako na jiné události, ale jsem rád, že v tomto případě jste mi odpověděla jasně a srozumitelně. 

Děkuji


S pozdravem Jiří Horák
www.videovize.info
723 18 66 47

-------------------------------------------------------------

 Odpověď zveřejníme do několika hodin po obržení.

 

 

Nelíbí se Vám tady nějaká chyba, nepřesnost nebo máte další informace k tématu? Napište nám, děkujeme.

Líbí se Vám článek a obrázky?
Klikněte na "To se mi líbí", Tweetujte, Googlujte-plusujte a sdílejte na svých dalších oblíbených sítích, děkujeme. 

 

 

 

Přečtěte si také: Kauzy
V prostorách náchodského zámku je zajímavá výstava o Lázních Běloves a stáčírně Idy. Web radnice o ní ale neinformuje

V prostorách náchodského zámku je zajíma... V prostorách náchodského zámku je k

Týdeník 5+2 dny tisknul jako když lže

Týdeník 5+2 dny tisknul jako když lže... Dne 3. května 2012 zveřejnil Jiří M

Redaktor Jiří Máslo pravděpodobně vymýšlí další článek...

Redaktor Jiří Máslo pravděpodobně vymý...   Redaktor týdeníku 5+2 dny Jiří M

Existuje podezření, že Město Náchod nevybírá pro svoje zakázky nejvýhodnější dodavatele

Existuje podezření, že Město Náchod nevy... Radnice v Náchodě opravuje v těchto d

Náchod vystrnadil Vavřineckou pouť na louku za město

Náchod vystrnadil Vavřineckou pouť na louk... O víkendu se v Náchodě uskutečnila d

Starostové kategoricky protestovali proti těžbě břidlicového plynu

Starostové kategoricky protestovali proti t... Stovky lidí řešily 6. března v Nách

Náchodská nemocnice vymáhá dluhy, prý musí!

Náchodská nemocnice vymáhá dluhy, prý mu... Oblastní nemocnice v Náchodě předala

Druhé výběrové řízení na dodavatele TV vysílání Náchoda

Druhé výběrové řízení na dodavatele TV... Dnes, v 11:41 hod., jsem se přihlásil

Fotogalerie z dnešního soudu - náchodský pivovar

Fotogalerie z dnešního soudu - náchodský ... U Krajského soudu v Hradci Králov

Výběrové řízení na dodavatele TV vysílání Náchoda

Výběrové řízení na dodavatele TV vysíl... Upozornění: majitel tohoto webu a auto

Náchoďané se už nebudou kutálet blátivým srázem ze sídliště u nemocnice

Náchoďané se už nebudou kutálet blátiv... Obyvatelé sídliště u nemocnice v Ná

Starosta informoval o nebezpečí hrozící Náchodu

Starosta informoval o nebezpečí hrozící N... V průběhu včerejší tiskové konfere

You are here:   HomeKauzaExistuje podezření, že Město Náchod nevybírá pro svoje zakázky nejvýhodnější dodavatele

Pomůžete nám?

Našli jste pravopisnou chybu?
Našli jste faktickou chybu?
Našli jste nefunkční odkaz?

Chcete nahlásit právní záležitosti?

Máte zajímavé informace
o námi popisovaném místě,
osobě nebo události?

Víte jak se tomu místu říká,
co zajímavého se tam stalo,
vlastníte historické nebo
jinak zajímavé fotografie?

Chcete u nás reklamu? 

Připravujete zajímavou akci?

Jste svědkem aktuální události?

Prosíme, dejte nám o tom vědět.

 

  Počasí 
 srážky - zdroj: www.chmi.cz

aktuální srážky

Radar

Info o novinkách

Jsme na Facebooku.

Twitter.
Další možnosti.

Reklama